Våra yogapass

VÅRA YOGAPASS

Kundaliniyoga: Mycket kraftfull yoga som påverkar ditt nervsystem och energisystem på djupet. Passen innehåller fysiska övningar, meditationer, mantran och avslappning. Ett kundaliniyogapass är en helhetsupplevelse och med denna yogaform kan du, om du vill, få mycket snabba resultat på många plan i livet.

Kundalini / Yin: En magisk kombo! Först ett kundalinipass där vi sätter igång energiflödena i kroppen, och sedan avslutar vi med några sköna yinpositioner och ännu skönare vila!

After Work avstressande yoga: Ett enkelt yogapass där vi ”rensar ur” och släpper taget om arbetsdagen och får kroppen att slappna av.

Yinyoga: I yinyogan håller vi enkla positioner länge (3-5 minuter) men på ett avslappnat och ”passivt” sätt. Detta gör att vi stretchar på djupet och kommer åt kroppens bindväv. Ett pass med mycket närvaro i kroppen som leder till djup avslappning.

Gubbyoga: Enkel och lugn yoga med fokus på styrka och balans i bålen samt rörlighet i rygg, axlar och nacke. Passet avslutas med skön avslappning och, för den som vill, trevlig frukost på Café I12.

Stolyoga: Enkel och lugn yoga med fokus på rörlighet i rygg, axlar och nacke, meditation samt skön avslappning.

Kundalini meditation & gongvila: I detta pass inleder vi med några enkla yogaövningar för att sedan gå vidare med meditation från kundaliniyogan samt som avslutning, en lång djup avslappning där kroppen får ”bada” i vibrationerna från klangskålar och gong.

Restorative Yoga: Restorative Yoga skulle också kunna kallas återhämtningsyoga. Med hjälp av kuddar, stolar, bolster och filtar försätts kroppen i ett ”viktlöst” tillstånd. Du uppmanas att släppa taget och sjunka in i underlaget. Vi stannar i ställningarna i 10 – 20 minuter. Det välbefinnande som ofta infinner sig efteråt beror på att hjärnan sätter igång produktionen av avslappningshormonet oxytocin och prolaktin, ett slags livskraftshormon. Effekten kan hålla i sig till långt senare. Restorative Yoga är mycket effektivt mot fysisk och psykisk utmattning.